Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HUN

English en
Hungarian hu

Hagyományos és csíráztatott kendermag alapú élelmiszerek és táplálék-kiegészítők

Ön itt jár: Kezdőlap >

Élelmiszer

KENDERMAG 

Omega zsírsavak, E-vitamin, nyomelemek ősi forrása

Megnézem a termékeket

Kedvező tulajdonságok

 

A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos a savtúltengés ellen, erősíti az érfalakat, kedvezően hat a vércukorszintre, javítja látásunkat. GLA-tartalma segíti a gyulladásos folyamatokat gyógyulását. Mivel az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, ezért a kendermag rendszeres fogyasztása hagyományos és vegán étrend esetén is mindenki számára ajánlott.

HÁNTOLT mag

Ideális müzlibe, salátába, húspogácsába stb. Önmagában is fogyasztható. A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Univerzális alapanyag a konyhában. Alkalmas növényi tej készítésére is – ráadásul a kókusszal ellentétben ez magyar földben terem.

Megnézem a termékeket
kendermagOLAJ

Ha növényi olaj, akkor az készüljön príma alapanyagból – hidegen sajtolva. A különböző kiszerelésű hagyományos kendermagolaj mellett kínálatunkban ízesített illetve csíráztatott magvakból préselt olajat is találsz.
Alkalmazása: salátákra, sült zöldségekre vagy önmagában étrend-kiegészítőként.
Napi két evőkanál kendermagolaj hozzájárul a normál koleszterinszint alakulásához, továbbá fedezi napi magnézium-szükségletünket is. Magas omega zsírsav tartalma miatt külsőleges használata remek bőrápoló.  

Megnézem a termékeket
CSÍRÁZTATVA

A Balatonhoz közel egy kis családi vállalkozás azon dolgozik, hogy az olajos magvak csíráztatása által az amúgy is kiváló alapanyagok (pl. kendermag, lenmag, hajdina, feketekömény) az emberi szervezet számára könnyebben befogadhatóak legyenek (ún. antinutriens rosttartalmuk csökken), a zsírsavak pedig ne elraktározódjanak, hanem azonnal energiává tudjanak alakulni. Ez utóbbi akkor tud megvalósulni, ha a hosszú szénláncú trigliceridek – egy része – rövidebb molekulájú digliceriddé alakul át. Sci-fi a konyhában? Induljon az űrutazás!

Megnézem a termékeket
kenderSHAKE

A kendermag hagyományos formái mellett érdemes kipróbálni ún. az "funkcionális élelmiszereket" is. Ezeket a csíráztatott kendermag felhasználásával készülő shake-eket sportolóknak és átlagembereknek fejlesztették. Kettő perc alatt elkészíthető víz/tej/gyümölcslé hozzáadásával.

Megnézem a termékeket
öko-logikus

A kender a világ bármely pontján megél, ugyanakkor a Kárpát-medence különösen kedvező számára. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy élelmiszer termékeink legtöbbje 100% magyar termék. A magyar földben magyar vetőmagból magyar kisgazdák termesztette növényekből itt csépelik ki a magot, itt alakítják át végső formájára. A minimális szállítási távolságoknak köszönhetően termékeink karbon-lábnyoma akár nagyságrendekkel lehet kisebb, mint egy Távol-Keletről származó és szupermarketben megvásárolt "alternatív" élelmiszer esetén.


Valamennyi termékünk organikus gazdálkodásból – magyar és erdélyi gazdáktól származik.

Bízunk benne, hogy Te is megtalálod kínálatunkban a szükségleteidnek leginkább megfelelő termékváltozatokat.

Keresés