Leírás
Mind a 21 aminosavat, értékes nyomelemeket és a csíráztatásnak köszönhetően bio-aktív enzimeket is tartalmazó, természetesen laktózmentes kendermag őrlemény.
Rostokban, E-, B1-, B6- és B9- vitaminokban, vasban, magnéziumban, poszforban, cinkben és rézben gazdag.
Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, E- és B-vitaminokban valamint nyomelemekben (magnézium, réz, vas) gazdag. Allergénmentes növényi fehérjeforrás minimális 2,0%-os szénhidrát-tartalommal, ezért sportolóknak, fogyókúrázóknak, low carb és egyéb speciális diétán élők mindennapi konyhai varázsporaként egyaránt ajánljuk.
Az Unihemp csíráztatott kender protein gondos szitáláson átesett és finomra őrült proteinpor, amely - a kenderlisztekhez hasonlóan - hidegen sajtolt kendermag-préselvényből készül. Legfőbb különbözőség közöttük egyrészt rost- és fehérjetartalmuk, másrészt a szemcseméret, azaz az őrlemények finomsága.
Tészták alapanyagának illetve rostban gazdagabb étrendet keresők számára a proteinpor helyett a kenderliszt a megfelelő választás.
A tejsavó fehérjéhez képest a kenderfehérje laktózmentes, probléma nélkül emészthető, akár 90%-os felszívódási arányú, vegán, bioaktív anyagokat és enzimeket is tartalmaz. Optimális arányban (1:3) keverednek benne az Omega-3 és -6 zsírsavak, ráadásul nem tartalmaz sem növekedési hormont sem ösztrogént. Teljes mértékben hipoallergén.
A szójafehérjéhez képest a kenderfehérje nincs kémiailag kezelve, GMO-mentes, nem tartalmaz olyan oligoszacharidokat, melyek puffadást vagy emésztési zavarokat okozhatnak.
Étel, tele élettel
100% bio.
Gluténmentes.
Laktózmentes.
Nyomelemek
Étrend-kiegészítők helyett közvetlenül a napi táplálkozással is kielégítheted szervezeted nyomelem-éhségét.
Az anyaföldből a kender magjába jelentős mennyiségben épülnek be az alábbi nyomelemek:
480 mg / 100 g
1080 mg / 100 g
150 mg / 100 g
A kálium hozzájárul az idegrendszer és az izomzat normál működéséhez, továbbá segíti a normál koleszterinszint kialakulását.
15 mg / 100 g
7,2 mg / 100 g
1,9 mg / 100 g
13,0 mg / 100 g
Táplálkozz természetes tudatossággal.
Még több E-vitamin
1,85 mg / 100 g
Az olajok magvak kontrollált csíráztatásának legfőbb előnye, hogy az élet megindulásakor jelentkező pozitív energiákat – különböző bio-kémiai folyamatok során fizikailag is – materializálja.
A kender magjának csíráztatása során az E-vitamin tartalom több mint háromszorosára növekszik, miközben a magház nem emészthető rostjai is fellazulnak, ezáltal szervezeted könnyebben jut hozzá a számára szükséges tápanyagokhoz.
Átlagos tápanyag





Átlagos tápérték | Mennyiség 100 g termékben | RBÉ [%]* |
---|---|---|
Energia | 1358 kJ / 329 kcal | 16,2 % |
Zsír | 14,8 g | 21,2 % |
>> ebből telített zsírok | 1,3 g | 6,6 % |
>> ebből Omega-3 | 3,1 g | - |
Szénhidrát | 2,0 g | 0,7 % |
>> ebből cukrok | 0 g | 0,0 % |
Élelmi rost | 27,4 g | 109,5 % |
Fehérje | 49,6 g | 99,2 % |
Só | 0,04 g | 0,0 % |
* RBÉ = Referencia Beviteli érték [%] egy átlagos felnőtt részére (8400kJ/2000kcal)