Leírás
Bio-aktív esszenciális zsírsavbomba, fokozott E-vitamin tartalommal.
Az Unihemp csíráztatott kendermagolaj az egyik legmagasabb E-vitamin tartalmú szűzolaj a piacon, annak köszönhetően, hogy a természetes csírázási folyamat során a kendermag megsokszorozza E-vitamin tartalmát és a szervezetünk számára hasznos bio-aktív enzimkészletét.
A csíráztatásnak köszönhetően az olaj legalább 15%-a olyan digliceriddé alakul, aminek köszönhetően energiatartalma úgy hasznosul, hogy maga nem épül be a zsírszövetbe, azaz nem hizlal, de energetizál.
A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos a savtúltengés ellen, erősíti az érfalakat, kedvezően hat a vércukorszintre, javítja látásunkat.
Alfa-linolén (ALA-) tartalma segíti a gyulladásos folyamatokat gyógyulását. Mivel az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, ezért a kendermag rendszeres fogyasztása hagyományos és vegán étrend esetén is mindenki számára ajánlott.
Ne játssz a tűzzel!
Figyelmeztetés!
A kendermagolaj nem hevíthető, serpenyőben tehát ne forrósítsd!
Csakis hidegen fogyaszd, vagy díszítsd vele az elkészült ételeket tányérodon – alacsony hőmérsékleten.
JÓ
zsír
OK.
Étrend-kiegészítők helyett közvetlenül a napi táplálkozással is kielégítheted szervezeted Omega-éhségét.
Az Omega-3 zsírsavak pozitív élettani hatásai napi 2 gramm (ALA) feletti bevitel esetén érvényesülnek.
A kender magjában megtalálható az összes esszenciális aminosav, melyek közül a legfontosabbak – és ezért a legismertebbek:
51,9 g / 100 ml
A WHO vonatkozó ajánlása szerint a mennyiség mellett legalább annyira fontos az esszenciális zsírok aránya is. A feldolgozott élelmiszerekkel szemben a kendermagolaj 1:3 arányban tartalmaz az Omega-3 és Omega-6-ot, ami a növényi olajok közül a legjobbnak mondható.
17,8 mg / 100 ml
Az alfa-linolénsav (ALA) a vér koleszterinszintjét normalizáló, a szív és érrendszert karbantartó, a csont- és idegszöveteket támogató, erős gyulladáscsökkentő, májvédő hatású táplálékszükséglet.
Kellemes ízvilága miatt az Unihemp csíráztatott kendermagolaj tökéletes választás akár kúraszerű alkalmazás esetén is. Amolyan tisztán növényi halolajkapszula.
3,6 g / 100 ml
A gamma-linolénsav egyik legjobb természetes forrása a kendermagolaj. Ez a nem esszenciális zsírsav számos kedvező élettani hatással bír. Javítja a szív-és érrendszeri funkciókat, hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA segíthet a megfelelő vércukorszint megtartásában. Számos testi tünet (pre-menstruációs szindróma, bőrproblémák, cukorbetegség) alakulhat ki olyan anyagcsere rendellenesség esetén, amikor a szervezet nem képes önmagának előállítania ezt a rendkívül értékes zsírsavat.
Táplálkozz tudatosan.
Még több E-vitamin
Az olajok magvak kontrollált csíráztatásának legfőbb előnye, hogy az élet megindulásakor jelentkező pozitív energiákat – különböző bio-kémiai folyamatok során fizikailag is – materializálja.
A kender magjának csíráztatása során az E-vitamin tartalom több mint háromszorosára növekszik, miközben a magház nem emészthető rostjai is fellazulnak, ezáltal szervezeted könnyebben jut hozzá a számára szükséges tápanyagokhoz.
Átlagos tápanyag





Átlagos tápérték | Mennyiség 100 ml termékben |
1 adag (25 ml) termékben |
NRV% /adag* |
---|---|---|---|
Energia | 3443 kJ / 820 kcal | 860 kJ / 205 kcal | 10,25 % |
Zsírok | 92 g | 23 g | 32,85 % |
- ebből telített zsírok | 8 g | 2 g | 10 % |
- egyszeresen telítetlen | 23,0 g | 6,9 g | - |
- többszörösen telítetlen | 1,1 g | 0,3 g | - |
>> amelyből Omega-6 | 64,5 g | 13,6 g | - |
>> gamma-linolénsav (GLA) | 3,6 g | 0,9 g | - |
>> Omega-3 | 17,8 g | 4,45 g | 222,5 % |
E-vitamin | 10,2 mg | 2,55 mg | 21,25 % |
* RBÉ = Referencia Beviteli érték [%] egy átlagos felnőtt részére (8400kJ/2000kcal)