Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Csíráztatott kendermagolaj (100 ml)

Alfától az Omegákig

Kiegyensúlyozott zsírsav-összetétel

Bársonyosan lágy, zöldarany színű, jellegzetesen kender illatú, rendkívül magas tápértékű, egyedülálló ízvilággal megáldott szűz olaj.


Javasolt felhasználás:

Remekül használható salátaöntetként és szendvicskrémekbe, pirítósra csepegtetve vagy krémlevesre rajzolva. Pár cseppje feljavíthatja a joghurtos vagy gyümölcsös zabpelyhet is.

A mogyorós ízvilágra emlékeztető kendermagolaj önmagában, kúraszerűen is fogyasztható.


Allergénmentes
Gluténmentes
Vegán
#veddahazait
Elérhetőség: Külső raktárban
Várható szállítás: 2022. május 24.
Súly
Ízesítés
natúr
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Bio-aktív esszenciális zsírsavbomba, fokozott E-vitamin tartalommal.

Az Unihemp csíráztatott kendermagolaj az egyik legmagasabb E-vitamin tartalmú szűzolaj a piacon, annak köszönhetően, hogy a természetes csírázási folyamat során a kendermag megsokszorozza E-vitamin tartalmát és a szervezetünk számára hasznos bio-aktív enzimkészletét.
A csíráztatásnak köszönhetően az olaj legalább 15%-a olyan digliceriddé alakul, aminek köszönhetően energiatartalma úgy hasznosul, hogy maga nem épül be a zsírszövetbe, azaz nem hizlal, de energetizál.

A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos a savtúltengés ellen, erősíti az érfalakat, kedvezően hat a vércukorszintre, javítja látásunkat.

Alfa-linolén (ALA-) tartalma segíti a gyulladásos folyamatokat gyógyulását. Mivel az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, ezért a kendermag rendszeres fogyasztása hagyományos és vegán étrend esetén is mindenki számára ajánlott.

Ne játssz a tűzzel!

Figyelmeztetés!

A kendermagolaj nem hevíthető, serpenyőben tehát ne forrósítsd!
Csakis hidegen fogyaszd, vagy díszítsd vele az elkészült ételeket tányérodon – alacsony hőmérsékleten.



zsír
OK.

Étrend-kiegészítők helyett közvetlenül a napi táplálkozással is kielégítheted szervezeted Omega-éhségét.
Az Omega-3 zsírsavak pozitív élettani hatásai napi 2 gramm (ALA) feletti bevitel esetén érvényesülnek.

A kender magjában megtalálható az összes esszenciális aminosav, melyek közül a legfontosabbak – és ezért a legismertebbek:

51,9 g / 100 ml

A linolsav közismertebb neve az Omega-6. Esszenciális zsírsav, azaz szervezetünk nem képes előállítani, ugyanakkor számos élettani folyamat elengedhetetlen összetevője.
A WHO vonatkozó ajánlása szerint a mennyiség mellett legalább annyira fontos az esszenciális zsírok aránya is. A feldolgozott élelmiszerekkel szemben a kendermagolaj 1:3 arányban tartalmaz az Omega-3 és Omega-6-ot, ami a növényi olajok közül a legjobbnak mondható.

17,8 mg / 100 ml

Az Omega-3 zsírsavak közé tartozó esszenciális zsírsav, amelyet szervezetünk nem képes előállítani, ezért növényi vagy állati olajok formájában – a változatos étrend részeként – kell magunkévá tenni.
Az alfa-linolénsav (ALA) a vér koleszterinszintjét normalizáló, a szív és érrendszert karbantartó, a csont- és idegszöveteket támogató, erős gyulladáscsökkentő, májvédő hatású táplálékszükséglet.

Kellemes ízvilága miatt az Unihemp csíráztatott kendermagolaj tökéletes választás akár kúraszerű alkalmazás esetén is. Amolyan tisztán növényi halolajkapszula.

3,6 g / 100 ml

A gamma-linolénsav egyik legjobb természetes forrása a kendermagolaj. Ez a nem esszenciális zsírsav számos kedvező élettani hatással bír. Javítja a szív-és érrendszeri funkciókat, hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA segíthet a megfelelő vércukorszint megtartásában. Számos testi tünet (pre-menstruációs szindróma, bőrproblémák, cukorbetegség) alakulhat ki olyan anyagcsere rendellenesség esetén, amikor a szervezet nem képes önmagának előállítania ezt a rendkívül értékes zsírsavat.

Táplálkozz tudatosan.

Még több E-vitamin

Az olajok magvak kontrollált csíráztatásának legfőbb előnye, hogy az élet megindulásakor jelentkező pozitív energiákat – különböző bio-kémiai folyamatok során fizikailag is – materializálja.

A kender magjának csíráztatása során az E-vitamin tartalom több mint háromszorosára növekszik, miközben a magház nem emészthető rostjai is fellazulnak, ezáltal szervezeted könnyebben jut hozzá a számára szükséges tápanyagokhoz.


Átlagos tápanyag

0% növényi rost
92% zsír-tartalom
0% proteintartalom
0 % szénhidrát
0,07 % só
Átlagos tápérték Mennyiség
100 ml termékben
1 adag
(25 ml) termékben
NRV%
/adag*
Energia 3443 kJ / 820 kcal 860 kJ / 205 kcal 10,25 %
Zsírok 92 g 23 g 32,85 %
- ebből telített zsírok 8 g 2 g 10 %
- egyszeresen telítetlen 23,0 g 6,9 g -
- többszörösen telítetlen 1,1 g 0,3 g -
>> amelyből Omega-6 64,5 g 13,6 g -
>> gamma-linolénsav (GLA) 3,6 g 0,9 g -
>> Omega-3 17,8 g 4,45 g 222,5 %
E-vitamin 10,2 mg 2,55 mg 21,25 %

* RBÉ = Referencia Beviteli érték [%] egy átlagos felnőtt részére (8400kJ/2000kcal)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére