Leírás
Többszörösen telítetlen zsírsavakban, E-vitaminban, ásványi anyagokban és bio-aktív enzimekben gazdag forrás. Magas élelmi rost és növényi fehérje tartalommal rendelkezik..
A kendermagliszt a kenderolaj sajtolási eljárás során a magból fennmaradó szárazanyag préselvénye, azaz a kendermag olaj nélküli, teljes értékű őrleménye.
A kíméletes préselési eljárás során az olajos magvak előmelegítés és pörkölés nélkül kerülnek feldolgozásra, mert így tudjuk garantálni, hogy az értékes nyomelemek, vitaminok és aminosavak megmaradnak a késztermékekben.
Vegetáriánus, vegán és hagyományos ételek készítéséhez, főzéshez és sűrítéséhez, fasírtok és kenyérfélék sütéséhez, panírok és rántások gazdagításához, édes és sós sütemények tartósabbá tételéhez egyaránt ajánljuk.
Jellegzetes íz- és illatvilága, valamint markáns textúrája miatt sütéskor adalék lisztként – maximum 15-20% arányban – használjuk.
A csíráztatás során kialakuló természetes digliceridek nem csak azonnali energiát szolgáltatnak testünk számára. Az elkészült pékáruk és tészták eltarthatóságát is javítják.
Minőség és mennyiség tökéletes egyensúlya. A növényi olajok közül a kender tartalmazza legjobb arányban az esszenciális zsírsavakat, ami kiváltképp a Linolsav (LA) és Alfa-linolénsav (ALA) számos pozitív hatása miatt örvendetes. A kenderfehérje gazdag még GLA, azaz gamma-linolénsavban is, amely a sejtfalak fontos összetevőjeként hozzájárul a vízháztartás egyensúlyához, javítja a szív- és érrendszeri funkciókat, segíti a zsírsejtek lebontását.
A szív- és érrendszert érintő betegségek, magas vérnyomás mellett diabétesz és diabetikus neuropátia esetén is segítséget nyújthat, harmonizálja a női hormonális működést, enyhíti a premenstruációs szindrómára tünetei, alkalmazható reumás ízületi gyulladások, ekcéma esetén.
Nyomelemek
Étrend-kiegészítők helyett közvetlenül a napi táplálkozással is kielégítheted szervezeted nyomelem-éhségét.
Az anyaföldből a kender magjába jelentős mennyiségben épülnek be az alábbi nyomelemek:
470 mg / 100 g
1000 mg / 100 g
342 mg / 100 g
A kálium hozzájárul az idegrendszer és az izomzat normál működéséhez, továbbá segíti a normál koleszterinszint kialakulását.
15,0 mg / 100 g
7,0 mg / 100 g
1,7 mg / 100 g
13,0 mg / 100 g
Még több E-vitamin
Az olajok magvak kontrollált csíráztatásának legfőbb előnye, hogy az élet megindulásakor jelentkező pozitív energiákat – különböző bio-kémiai folyamatok során fizikailag is – materializálja.
A kender magjának csíráztatása során az E-vitamin tartalom több mint háromszorosára növekszik, miközben a magház nem emészthető rostjai is fellazulnak, ezáltal szervezeted könnyebben jut hozzá a számára szükséges tápanyagokhoz.
Átlagos tápanyag





Átlagos tápérték | Mennyiség 100 g termékben | RBÉ [%]* |
---|---|---|
Energia | 1393 kJ / 333 kcal | 16,6 % |
Zsír | 11,9 g | 17,0 % |
>> ebből telített zsírok | 0,6 g | 3,0 % |
Szénhidrát | 9,3 g | 3,5 % |
>> ebből cukrok | 1,6 g | 1,8 % |
Élelmi rost | 35,9 g | 143,6 % |
Fehérje | 29,8 g | 59,6 % |
Só | 0,03 g | 0,00 % |
* RBÉ = Referencia Beviteli érték [%] egy átlagos felnőtt részére (8400kJ/2000kcal)