Leírás
Bio-aktív vegán csemege, amely gazdag esszenciális zsírsavakban, nyomelemekben és antioxidáns E-vitaminban.
Az Unihemp csíráztatott kendermag, túl azon, hogy teljes értékű növényi fehérjeforrás, ősidők óta az egyik leggazdagabb nyomelem-csomag. Éltető ereje a magas E vitaminjainak, Foszfor, Réz, Cink, Mangán, Kálium, Vas és Kalcium tartalmának köszönhető.
A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos a savtúltengés ellen, erősíti az érfalakat, kedvezően hat a vércukorszintre, javítja látásunkat.
Alfa-linolén (ALA-) tartalma segíti a gyulladásos folyamatokat gyógyulását. Mivel az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, ezért a kendermag rendszeres fogyasztása hagyományos és vegán étrend esetén is mindenki számára ajánlott.
Nyomelemek
Étrend-kiegészítők helyett közvetlenül a napi táplálkozással is kielégítheted szervezeted nyomelem-éhségét.
Az anyaföldből a kender magjába jelentős mennyiségben épülnek be az alábbi nyomelemek:
557 mg / 100 g
1382 mg / 100 g
850 mg / 100 g
A kálium hozzájárul az idegrendszer és az izomzat normál működéséhez, továbbá segíti a normál koleszterinszint kialakulását.
7,6 mg / 100 g
8,4 mg / 100 g
0,9 mg / 100 g
5,7 mg / 100 g
Táplálkozz tudatosan.
Még több E-vitamin
Az olajok magvak kontrollált csíráztatásának legfőbb előnye, hogy az élet megindulásakor jelentkező pozitív energiákat – különböző bio-kémiai folyamatok során fizikailag is – materializálja.
A kender magjának csíráztatása során az E-vitamin tartalom több mint háromszorosára növekszik, miközben a magház nem emészthető rostjai is fellazulnak, ezáltal szervezeted könnyebben jut hozzá a számára szükséges tápanyagokhoz.
Átlagos tápanyag





Átlagos tápérték | Mennyiség 100 g termékben | 1 adag (30g termékben) | RBÉ [%]* |
---|---|---|---|
Energia | 1417 kJ / 340 kcal | 425 kJ / 102 kcal | 5,1 % |
Zsír | 7,7 g | 2,3 g | 3,3 % |
>> ebből telített zsírok | 1,1 g | 0,3 g | 1,7 % |
Szénhidrát | 23,0 g | 6,9 g | 2,6 % |
>> ebből cukrok | 1,1 g | 0,3 g | 1,7 % |
Élelmi rost | 1,1 g | 0,3 g | 1,7 % |
Fehérje | 1,1 g | 0,3 g | 1,7 % |
Só | 1,1 g | 0,3 g | 1,7 % |
* RBÉ = Referencia Beviteli érték [%] egy átlagos felnőtt részére (8400kJ/2000kcal)