Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Bio csíráztatott egész kendermag (250g)

Élet-erő-egészség

Csíráztatva meglepően finom és ropogós


Javasolt felhasználás:

Salátába vagy müzlibe szórva, kenyérbe sütve vagy önmagában is fogyasztható.


Allergénmentes
Gluténmentes
Vegán
#veddahazait
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. június 28.
Súly
Ízesítés
natúr
1.790 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Bio-aktív vegán csemege, amely gazdag esszenciális zsírsavakban, nyomelemekben és antioxidáns E-vitaminban.

Az Unihemp csíráztatott kendermag, túl azon, hogy teljes értékű növényi fehérjeforrás, ősidők óta az egyik leggazdagabb nyomelem-csomag. Éltető ereje a magas E vitaminjainak, Foszfor, Réz, Cink, Mangán, Kálium, Vas és Kalcium tartalmának köszönhető.

A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos a savtúltengés ellen, erősíti az érfalakat, kedvezően hat a vércukorszintre, javítja látásunkat.

Alfa-linolén (ALA-) tartalma segíti a gyulladásos folyamatokat gyógyulását. Mivel az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, ezért a kendermag rendszeres fogyasztása hagyományos és vegán étrend esetén is mindenki számára ajánlott.


Nyomelemek

Étrend-kiegészítők helyett közvetlenül a napi táplálkozással is kielégítheted szervezeted nyomelem-éhségét.

Az anyaföldből a kender magjába jelentős mennyiségben épülnek be az alábbi nyomelemek:

557 mg / 100 g

A magnézium segít a fáradság, a kimerültség leküzdésében. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

1382 mg / 100 g

A foszfor nélkülözhetetlen a csontok és a fogak egészségének megőrzésében, továbbá hozzájárul a belső anyagcsere-folyamatokhoz.

850 mg / 100 g

A kálium hozzájárul az idegrendszer és az izomzat normál működéséhez, továbbá segíti a normál koleszterinszint kialakulását.

7,6 mg / 100 g

A vas hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

8,4 mg / 100 g

A cink hozzájárul a nemiszervek megfelelő működéséhez. Segít megőrizni a bőr, a csontok, a haj, a bőr, a körmök egészségét.

0,9 mg / 100 g

A réz hozzájárul az izomzat és az idegrendszer megfelelő működéséhez, továbbá segít a megfelelő vérnyomást megőrizni.

5,7 mg / 100 g

A mangán elősegíti a kötőszövetek egészséges fejlődését.

Táplálkozz tudatosan.

Még több E-vitamin

Az olajok magvak kontrollált csíráztatásának legfőbb előnye, hogy az élet megindulásakor jelentkező pozitív energiákat – különböző bio-kémiai folyamatok során fizikailag is – materializálja.

A kender magjának csíráztatása során az E-vitamin tartalom több mint háromszorosára növekszik, miközben a magház nem emészthető rostjai is fellazulnak, ezáltal szervezeted könnyebben jut hozzá a számára szükséges tápanyagokhoz.


Átlagos tápanyag

43% növényi rost
25% zsír-tartalom
19% proteintartalom
4,8 % szénhidrát
0,007% só
Átlagos tápérték Mennyiség 100 g termékben 1 adag (30g termékben) RBÉ [%]*
Energia 1417 kJ / 340 kcal 425 kJ / 102 kcal 5,1 %
Zsír 7,7 g 2,3 g 3,3 %
>> ebből telített zsírok 1,1 g 0,3 g 1,7 %
Szénhidrát 23,0 g 6,9 g 2,6 %
>> ebből cukrok 1,1 g 0,3 g 1,7 %
Élelmi rost 1,1 g 0,3 g 1,7 %
Fehérje 1,1 g 0,3 g 1,7 %
1,1 g 0,3 g 1,7 %

* RBÉ = Referencia Beviteli érték [%] egy átlagos felnőtt részére (8400kJ/2000kcal)

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
2021. 07. 29. -
Nagyon finom, kicsit a napraforgóra emlékeztet. Magában eszem legtöbbször, vagy müzlibe szórva
Az oldal tetejére